Aflevering 11: Doorbreek je belemmerende overtuigingen

Belemmerende overtuigingen. Daar hebben we allemaal wel eens last van, toch? Daarom is dit het onderwerp van deze aflevering. Wat voor overtuigingen houden jou tegen in je business?

Martin legt uit dat op een diepe laag de overtuiging ‘ben ik het wel waard’, ‘wie ben ik om succes te hebben’, een rol speelt. Met name als het gaat om voor een groep staan. Wie weet herken je het. Marcel denkt dat iedereen wel met bepaalde onzekerheden te maken heeft. Hij denkt soms ‘is wat ik lever eigenlijk wel waardevol genoeg?’

Zo noemt Marcel dat hij zijn prijs al een aantal keer heeft verhoogd. En dat daar ook een paar onzekerheden bij komen kijken: ‘ben ik dat echt wel waard?’. Dat herkent Joris ook. Zo kom je steeds op nieuwe levels van belemmerende overtuigingen uit, die steeds weer op hetzelfde neerkomen, zegt hij. 

Denk bijvoorbeeld aan de angst om ‘niet goed genoeg’ te zijn. Dit kan steeds weer op nieuwe vlakken naar voren komen.

Hoe ga je om met dit soort belemmerende overtuigengen? Marcel gaat er doorheen op wilskracht. Joris zegt dat het met inzicht begint. Martin neemt zijn emoties als leidraad. Zodra hij iets voelt, bekijkt hij de emotie als raadgever. 

Benieuwd wat voor belemmerende overtuigingen wij allemaal herkennen bij onszelf en anderen? En wat onze adviezen zijn om met belemmerende overtuigingen om te gaan? Check dan snel deze podcast aflevering.

Plaats een reactie