Aflevering 3: Alles over geld & zelfliefde

Deze aflevering bespreken we geld en zelfliefde. Wat betekent dit voor bewuste ondernemers? En wat hebben ze met elkaar te maken? We bespreken hoe belangrijk geld is en of het een goed doel is om na te streven als bewuste ondernemer. Ook kijken we naar money mindset. Veel bewuste ondernemers hebben namelijk allerlei overtuigingen, beperkende gedachten en andere ideeën over geld, die helpend of hinderend kunnen zijn. We delen onder andere onze eigen worstelingen, wat wij over geld hebben meegekregen uit onze jeugd en hoe we daarmee om zijn gegaan door de jaren heen. En hoe beïnvloedt ons dit als ondernemer? 

Aansluitend bespreken we het bepalen van je prijzen als ondernemer. Hoe kies je de juiste prijs? En wat is eigenlijk een juiste prijs? Ook zien we hier de link met zelfliefde. Hoe sterk geloof jij in je waarde? En hoe waardevol is het eigenlijk wat je levert? Ook hier komen vaak weer belemmerende overtuigingen om de hoek kijken. Zowel over zelfliefde als geld. Marcel stipt aan dat er ook nog een derde groep beperkende overtuigingen is en dat zijn beperkingen over marketing en verkopen. 

Vaak hebben we over verkopers ook slechte voorbeelden, zoals de irritante tweedehands autoverkoper of de telefoonterreur van bepaalde bedrijven. Maar verkopen kan ook iets goeds zijn, je kunt er klanten juist mee helpen.