Aflevering 17: Je onderneming als voertuig voor persoonlijke groei

Als jij net zoals ons bent, dan ontkom je er niet aan om jezelf te ontwikkelen als je onderneemt. Er komt van alles op je af, je moet regelmatig nieuwe dingen leren of proberen, waardoor je regelmatig uit je comfortzone getrokken wordt. En dus moet je wel persoonlijk groeien als je onderneemt. 

Zo kan het bijvoorbeeld eng zijn om jezelf kwetsbaar op te stellen en online te laten zien. Bijvoorbeeld op social media. Ook kan het moeilijk zijn om verkoopgesprekken te voeren. Door het toch te doen, ontwikkel je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen en groei je dus persoonlijk.

Je ‘moet’ ook heel wat kwaliteiten bezitten, als je een goede ondernemer wilt zijn. Martin noemt een hele waslijst op, zoals risico’s durven nemen, zelfdisicpline, aanpassingsvermogen, creativiteit, verstandig omgaan met geld, etc.

Als ondernemer kan je daar niet voor weglopen, je moet jezelf wel ontwikkelen als je ergens nog in kan groeien. Hoe ga je daar het beste mee om als ondernemer? Hoe zorg je dat je het beste uit jezelf haalt? 

Ben je benieuwd naar onze inzichten en tips, check dan nu deze aflevering.